Midden-Delfland ziet liever geen containers op grasdriehoekje


Geplaatst in: AD Westland      journalist: Jan van Ommen

DEN HAAG/DEN HOORN(cerberus, 06 september 2022) – “Waarom mogen de bewoners hun mini-afvalcontainers niet op het grasdriehoekje aan de Lookwatering in Den Hoorn zetten,” vroeg rechter en staatsraad Jan-Joost van Gastel vandaag tijdens een rechtszaak bij de Raad van State aan de gemeente Midden-Delfland. “Dat willen de bewoners zelf niet, want dan worden de containers modderig,” aldus de gemeentewoordvoerder bij de Raad van State. Die behandelde de bezwaren van twee bewoners van de Lookwetering tegen de containeropstelplaats op de stoep pal voor hun... 


woning. De bewoners lieten overigens verstek gaan waardoor de staatsraad alleen vragen kon stellen aan de gemeentewoordvoerder. Die legde uit dat op de aangewezen opstelplaats plek is voor maximaal zes containers. De bewoners vinden die plaats onhandig en onverstandig. Liever zetten zij hun containers op hun eigen oprit, of op bijvoorbeeld een groenstrook waar niemand overheen, of langs hoeft. De gemeentewoordvoerder legde in Den Haag uit dat vuilophaaldienst het liefst de containers bij elkaar heeft staan,”dat werkt het efficiëntst, omdat de vuilniswagen de containers twee aan twee optilt en leegmaakt. Aangezien de Lookwatering smal is, is er niet veel ruimte en kunnen de containers alleen maar op de stoep staan.”

Brugblokkade

Staatsraad Van Gastel bestudeerde de situatie aan de hand van Google-earth en zei dat de vuilniswagen bij de opstelplaats wel een bruggetje blokkeert,”is dat niet onhandig als de vuilniswagen steevas het bruggetje blokkeert. Dan kan er geen verkeer overheen. Op het grasdriehoekje verderop heb je daar geen last van.” Volgens de gemeentewoordvoerder valt het reuze mee met de brugblokkade. “Want de vuilniswagen komt maar vijf keer per maand langs en de zes containers zijn binnen twee minuten geleegd. Bovendien willen we zoveel mogelijk het groen in de wijk behouden en niet alles verharden. Als we een opstelplaats op het grasdriehoekje zouden willen moeten we die wel verharden.” “Ah, ik snap en dat kost ook weer geld,” aldus de staatsraad die eraan toevoegde binnen enkele weken uitspraak te doen. 

 terug naar home      |      naar berichten Raad Van State