Westland flink in de fout met arbeidsmigrantenhotel Honderdland


Geplaatst in: AD Westland & Omroep West      journalist: Jan van Ommen

DEN HAAG/MAASDIJK(cerberus, 20 oktober 2021) – De gemeente Westland voert een zwabberend(inconsistent) beleid als het om de huisvesting van arbeidsmigranten op bedrijventerrein Honderdland gaat. Om die reden tikt de Raad van State het gemeentebestuur van Westland vandaag met een tussenuitspraak keihard op de vingers. De hoogste bestuursrechter geeft de Westlandse gemeenteraad een half jaar de tijd om nog eens haarfijn uit te leggen waarom uitzendbureau NL Jobs wel toestemming kreeg voor de huisvesting van arbeidsmigranten op Honderdland en ontwikkelaar Westbrick niet. Westbrick rammelt al jaren aan de poort van... 


het gemeentehuis voor een vergunning voor een logiesgebouw op Honderdland Fase 2. Maar het gemeentebestuur hield tot nu toe de deur potdicht.Westbrick was verbijsterd toen Westland wel een logiesvergunning verleende aan uitzendbureau NL Jobs. Volgens Westbrick heeft de gemeente NL Jobs ten onrechte voorgetrokken. De Raad van State is het daar min of meer mee eens.

 

 NL Jobs

 

 Volgens de hoogste bestuursrechter wist het gemeentebestuur dat Westbrick graag een logiesgebouw voor arbeidsmigranten op Honderdland fase 2 wilde bouwen. De gemeente benadrukte evenwel herhaaldelijk dat er op Honderdland slechts ruimte was voor  één arbeidsmigrantencentrum. Toch kreeg NL Jobs een vergunning voor nog een arbeidsmigrantenhotel op Honderdland, terwijl NL Jobs ook al Hotel Westland in Maasdijk runt.  De Raad van State vindt dat inconsistent beleid en vindt dat de gemeente dat recht moet trekken. Want Westbrick heeft niet eens een eerlijke kans gehad om mee te dingen naar een huisvestingsvergunning. De gemeenteraad zal nu binnen een half jaar een nieuw besluit moeten nemen. Of ze verleent Westbrick alsnog een vergunning, of ze komt met een nieuwe onderbouwing waarom NL Jobs wel en Westbrick geen recht op arbeidsmigrantenhuisvesting heeft. Welk besluit het ook wordt, de hoogste bestuursrechter zal het opnieuw uitgebreid doorlichten en daarna met , of een tweede rechtszitting, of met een einduitspraak komen. Wordt vervolgd.

 terug naar home      |      naar berichten Raad Van State