Geen voorkeursbehandeling nieuwe zeehondencrèche Stellendam


Geplaatst in: Eilandennieuws      journalist: Maarten Bakker

Staatssecretaris Dijksma van natuur is niet van plan om de nieuwe zeehondencrèche in Stellendam een voorkeursbehandeling te geven. Dat heeft ze de Tweede Kamer duidelijk gemaakt.

 

Kamerlid Dion Graus van de PVV vroeg de staatssecretaris deze week om de plannen voor de nieuwe crèche actief te steunen. Dijksma zou moeten bemiddelen zodat het centrum de benodigde vergunningen op korte termijn kan krijgen.

 

“Ik kan daar echter niet vanuit mijn positie iets aan doen”, zei staatssecretaris Dijksma. “Dat zou niet goed zijn.” Volgens Dijksma moeten de vergunningaanvragen via de normale procedures lopen. Ze kan als staatssecretaris bij de gemeente niet opeens tussenbeide komen om de procedure te bespoedigen.

 

Overigens verwacht Dijksma dat de vergunning er voor het zeehondenasiel in Stellendam wel komt. “Als het goed is, loopt die procedure al en ik hoop ook dat deze met een mooi resultaat eindigt.”

 

PVV-Kamerlid Graus neemt geen genoegen met het antwoord van de staatssecretaris. Hij heeft een motie ingediend dat ze de nieuwe zeehondencrèche actief moet steunen. De Tweede Kamer stemt daar dinsdag over.

 

Bij de nieuwe zeehondencrèche in Stellendam is Lenie ’t Hart betrokken als adviseur. ‘t Hart werd bekend als de “zeehondenmoeder” van de crèche in Pieterburen, in de provincie Groningen, waar al gestrande en zieke zeehonden worden verzorgd. Ze vertrok daar onlangs vanwege een conflict. De crèche in Pieterburen gaat de nieuwe crèche in Stellendam ook helpen.

 

Onlangs werd bekend dat er in Zuid-West Nederland misschien ook nog een tweede zeehondencrèche komt, naast die in Stellendam.   terug naar home      |      naar berichten Tweede kamer