Boskoopse verdachte van vrouwenhandel mag proces in vrijheid afwachten

Geplaatst in: Omroep West
Journalist: Maarten Bakker

BOSKOOP (06 februari 2024)- Een 35-jarige man uit Boskoop, die wordt verdacht van betrokkenheid bij vrouwenhandel, mag in vrijheid zijn proces afwachten. Het Openbaar Ministerie wilde dat hij weer in voorarrest geplaatst wordt, net als de hoofdverdachte in de zaak, maar die eis werd woensdag door de rechtbank verworpen.

De 30-jarige hoofdverdachte, ook uit Boskoop, zit nog steeds vast voor de vrouwenhandel. Hij zou twee vrouwen vanaf augustus 2021 tot en met april 2022 seksueel uitgebuit hebben. De slachtoffers hadden afspraken dwars door Nederland – in onder meer Leiden, Hoofddorp, Haarlem, Alkmaar en Utrecht – met mannelijke klanten. De hoofdverdachte zou een van de vrouwen met valse belofte over een mooi leven in Spanje onder druk gezet hebben. Ook dreigde hij haar hondje af te pakken. Verder zou hij haar fysiek mishandeld hebben. Een andere vrouw zou hij met verbaal geweld onder druk gezet hebben om in de prostitutie te werken. De inwoner van Boskoop had, zo meent het OM, voor beide dames contact met de klanten, regelde hotelkamers, foto’s en seksadvertenties. Op een tussentijdse zitting woensdag ontkende hij deze beschuldigingen van het OM.

De andere verdachte, de 35-jarige man uit Boskoop, zat ook al vast. Onlangs is hij echter door het gerechtshof vrijgelaten. Tegen de zin van de officier van justitie. Die somde woensdag op hoe R. behulpzaam geweest zou zijn bij het uitbuiten van één van de twee slachtoffers. De aanklaagster eiste dat hij weer werd vastgezet.

De rechtbank besloot echter dat deze Boskoper op vrije voeten mag blijven, maar hij moet zich wel laten begeleiden door de reclassering. De verdachte stelt dat hij wel vaak met de hoofdverdachte optrok. Met de vrouwenhandel had hij echter niets van doen, aldus de verdachte.

De advocaat van de hoofdverdachte diende voor hem ook een vrijlatingsverzoek in, maar dat werd afgewezen door de rechtbank. Op 15 april is er een nieuwe zitting.