Nootdorper steekt onder invloed van cocaïne echtgenote neer in ziekenhuis en richt ravage op de weg aan

Geplaatst in: Omroep West
Journalist: Maarten Bakker

NOOTDORP (31 januari 2024)- Nootdorper Salman K. (30) nam op 19 juli vorig jaar eerst een snuif cocaïne voordat hij zijn zieke zoontje op de kinderafdeling van het Reinier de Graaf Ziekenhuis opzocht. Een rampzalig besluit. Door de drugs raakte hij helemaal in de war. In het ziekenhuis stak hij met een schaar zijn vrouw, die levensgevaarlijk gewond raakt. Op de vlucht ramde hij tijdens een dollemansrit verschillende auto’s.

Het Openbaar Ministerie eist nu tegen K. een celstraf van zeven jaar plus TBS met dwangverpleging. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan een poging tot doodslag op zijn vrouw in het Reinier de Graaf Ziekenhuis. “Er was sprake van een explosie van geweld, waarvan andere ouders, patiëntjes en het personeel getuigen van moesten zijn.”

Dankzij de artsen in het ziekenhuis kon de echtgenote in leven blijven. Een dokter verklaarde naderhand “dat alles op alles gezet moest worden om haar te redden. We zagen iemand doodbloeden.”

K. was al twee jaar verslaafd aan cocaïne. In de kamer van zijn zoontje, die lag te slapen kreeg hij de bewuste dag ruzie met zijn vrouw. Toen zij de beveiliging er bij riep, trok K. zijn echtgenote naar zich toe, en stak haar zes keer met een schaar bij haar oor, in haar hals, schouder en hand.

“Het is mijn grote fout geweest dat ik cocaïne gebruikte die dag”, zei K woensdag bij de rechtbank over de gebeurtenissen in het ziekenhuis. “Ik kreeg last van achtervolgingswanen.” Hij had zelf niet meteen in de gaten dat hij zijn vrouw met de schaar had geraakt. “Ik zag wel bloed uit mijn vrouw komen, en hoorde personeel schreeuwen, en toen ben ik zelf schreeuwend weggerend. Alle foute keuzes die ik die dag kon maken, heb ik ook gemaakt.”

K. liep het ziekenhuis uit, sprong in zijn Mercedesbestelbus, en reed over de Prinses Beatrixlaan van Delft naar Rijswijk. Gedurende de dollemansrit ramde hij op drie verschillende locaties in totaal zeven auto’s. Bij winkelcentrum In de Boogaard in Rijswijk stopte hij, nadat zijn auto een voorband was kwijtgeraakt. Daar hield de politie hem ook aan.

Een psychiater en psycholoog waren woensdag op de zitting eenstemmig in hun oordeel dat K., naast een eventuele celstraf, ook TBS met dwangverpleging moet krijgen. De man lijdt aan een narcistische stoornis die alleen in een gesloten TBS-kliniek behandeld kan worden, aldus de deskundigen. De officier van justitie was het daar mee eens.

De advocaat van K. niet. Die vindt dat de Nootdorper de kans moet krijgen op niet al te lange termijn naar zijn vrouw en hun kinderen terug te keren. De echtgenote heeft de rechtbank dat ook per brief gevraagd. Ze lijkt K. de aanslag op haar leven al vergeven te hebben. “Can I give him a hug”, vroeg ze de rechtbank woensdag aan het eind van de zitting. Die omhelzing werd echter niet toegestaan.

Uitspraak over twee weken.