Verwarde student niet gestraft voor bekogelen politie met servies

Geplaatst in: AD Haagsche Courant
Journalist: Maarten Bakker

DEN HAAG (05 februari 2024)- De 29-jarige student Omar A. bekogelde juni vorig jaar vanuit zijn appartement op drie hoog in de Vondelstraat in Den Haag de politie op straat met serviesgoed. Het Openbaar Ministerie beschuldigde hem van een poging tot mishandeling van een agent op straat, maar dat vindt de rechtbank niet bewezen.

De splinters vlogen op 5 juni over de Vondelstraat, toen A. het servies naar beneden gooide. De politie verplaatste haar auto’s om te voorkomen dat die beschadigd worden.

Even daarvoor had de man zelf 112 gebeld. Zijn deur was gebarricadeerd. A. vertelde door een luikje dat zijn vriendin in gevaar is. Ze zou ergens door vreemde mannen vastgehouden worden.
Hij kreeg de indruk dat de politie hem niet serieus nam en gooide met spullen door het trappenhuis . Vervolgens opende hij zijn raam, en slingerde serviesgoed naar beneden. Volgens de rechter staat niet vast dat de politieman die onder zijn raam stond gevaar had gelopen.

De verdachte wordt toch veroordeeld tot 220 dagen cel, waarvan 49 dagen voorwaardelijk cel, omdat hij in een andere verwarde bui zijn vriendin in de woning aan de Vondelstraat enige tijd vasthield. Ook moet hij zich laten behandelen voor zijn psychische problemen.